Om oss

Så gick det till…

Idén till Coolis föddes i början av 2009 när jag ville skaffa en ismaskin till mitt kök, större än vad som erbjuds med de så kallade side by side-kylskåpen. Och bättre än de små maskiner där man måste fylla på vatten manuellt och där resultatet blir mjölkvita tråkiga isbitar som smälter för snabbt.

Jag letade och försökte få kontakt med tillverkare och återförsäljare i Sverige och Europa, men hittade ingen som jag tyckte var snygg nog för att kunna ha i ett hemmakök. Dessutom var priserna på maskinerna inte roliga. Det var då jag fick idén att söka mig runt utanför Sveriges gränser och se vad som erbjöds.

Sagt och gjort; jag tog kontakt med olika tillverkare främst i Asien. Beställde hem ett 10-tal olika modeller på prov från olika fabrikanter. Synade dem noga, dvs öppnade alla maskinerna och granskade alla detaljer. Valet föll lätt på en tillverkare i Korea. Nämligen SE-A E&C, ett företag som grundas redan 1981.

Maskinerna fån SE-A E&C är mycket mer gedigna än dem jag importerade från olika tillverkare i Kina. Priset är visserligen något högre, men det får man igen på att maskinerna är såpass mycket bättre i alla detaljer. Bara en sån sak att en av modellerna jag säljer är bestyckad med en kompressor av kända fabrikatet Samsung gav mig ett mycket positivt intryck. Och fortfarande är priserna mycket konkurrenskraftiga!

Oktober 2009 åkte jag med några vänner till Milano för att besöka en stor hotell- och restaurangmässa. Där hade jag stämt möte med tillverkarens representanter från företaget SE-A E&C. Mitt intryck var fortsatt mycket positivt och det var då, närmare bestämt på flygplanet på vägen hem, jag beslöt mig för att gå vidare med att starta Coolis. Företaget drivs i bolagsformen enskild firma med Mikael Hammarbäck som grundare och ägare. Givetvis har vi F-skattebevis.

Affärsidén är att sälja bra ismaskiner till ett bra pris. Eftersom kontoret är hemma är omkostnaderna låga. Företaget är litet vilket ger en flexibilitet och smidighet som gynnar dig som kund. Support kan ges på kvällstid och helger.

Av en isälskare för isälsare! Med passion för is!

Välkommen att kontakta Coolis!

Mikael Hammarbäck (till höger på bilden)

Kontakta oss!
Adress:
August Wahlströms väg 12
18231 Danderyd (Endast lager, ej butik)
Tel: +46 (0)70-457 50 44
Telefontider: 09.00-21.00 alla dagar
Företaget har F-skattebevis
Info@coolis.se